Február 12-én a GINOP 6.2.3 - 17 pályázat szabadidős tevékenységei között Szilágyi Szabolcs testnevelés szakos tanár tartott előadást iskolánkban az egészséges életmódról. Az egészségnapi rendezvényen 45 diákunk vett részt. Az előadás érintette a lelki-testi harmónia lelki részét: mit jelent a hit, Isten és ember kapcsolata, a család, barátság, a magány. A lelki gondok testi kivetülései betegségek formáiban jelenhetnek meg, ezért is kell komolyan venni a pszichés problémákat.

A testi egészség alapjairól is szó esett a vidám hangulatú rendezvényen.

További érintett témák:

1.Táplálkozás: Nagyon fontos a sokoldalú - hasznos tápanyagokat a megfelelő mennyiségben tartalmazó - táplálkozás. A fehérjék, szénhidrátok (egyszerű és összetett), zsírok (telített és telítetlen) fogalma.

2. Mozgás - sport: Megtalálni azt a mozgásformát/mozgásformákat, amit/amiket szeretünk és szívesen csinálunk, mert csak így lehet rendszeressé tenni a sportot az életünkben, kényszerből csak napokig, esetleg néhány hétig fog tartatni. Ebben nagy segítséget nyújthat az iskolai testnevelés. A szabadban végzett tevékenységek élettani szerepe kiemelt fontossággal bír életünk minden szakaszában.

3. Pihenés: Megfelelő alvásmennyiség a központi idegrendszer megfelelő működése érdekében. Az aktív és passzív pihenés fajtái. Séták, kirándulások - túrák, wellness.

A beszélgetés után több sportágat is kipróbálhattak tanulóink, valamint Szilágyi tanár úr egészségügyi méréseket (testsúly és testzsírszázalék -, vérnyomásmérés) is elvégzett a vállalkozó szellemű diákokon. A jó hangulatban eltöltött idő remélhetőleg sok új és hasznos információval gazdagította a nebulókat, akik ezután más szemmel néznek majd a büfében kapható chipsekre, cukros üdítőkre és energiaitalokra.

Galéria:

IWIWGoogle bookmarkFacebook
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés