A Nők Lapja 2018. január 23-án megjelent legfrissebb száma közli a hetilap hagyományos Iskolaválasztó mellékletét. Az okatáskutató szakemberek által készített melléklet gimnáziumi, szakgimnáziumi és szakközépiskolai listákat is tartalmaz.
Nagy örömünkre a szakközépiskolai komplex kategóriában a Siófoki SZC Bacsák György Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája az előkelő országos hetedik helyen végzett.

Lannert Judit oktatáskutató az Iskolaválasztó mellékletben megjelent Mitől jó egy iskola a 21. százaban? c. cikkében a listák összeállításánál figyelembe vett szempontokról értekezve így zárja írását:
"Éppen ezért az érettségi és kompetenciamérési eredmények matematikára és szövegértésre szorítkozó abszolút értékeit felhasználó rangsorok mellett talán még fontosabbak lehetnek a hozzáadott értéket mutató rangsorok, ahol nem a teljesítmény szintje az érdekes, hanm a fejlődés mértéke. Vagy a komplex rangsorok, ahol mindezek mellett még az olyan, az iskolai klímát közvetetten mutató adatokat is figyelembe vettük, mint a lemorzsolódási, hiányzási, évismétlési számok. (lásd középiskolák listái). Abban az iskolában, ahol nagy a fejlesztési potenciál, és a gyerekek szívesen járnak oda, ott valamit megértettek a 21. századi világ kihívásaiból, és az egyéni tehetséggondozás helyett az érzelmi és közösségi nevelésre helyezik a hangsúlyt."

Az Iskolaválasztó melléklet rangsorainak módszertani hátteréről ITT olvashatnak részletesebben. 


IWIWGoogle bookmarkFacebook
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés