szoc segito tevMilyen problémával lehet a szociális segítőhöz fordulni?

Iskolához köthető problémák pl. szorongás, tanulási nehézségek, motiválatlanság, konfliktus az iskolatársakkal, konfliktus a pedagógusokkal, magatartási problémák.

Gyermeknevelési kérdésekben pl. önállótlanság, szófogadás kérdése, otthoni feladatok és leckeírás, szülő-gyermek viszonya konfliktusos.

Bővebben...

Kovács Tibor tagintézményvezető-helyettes iskolánk aktuális képzési kínálatát bemutató kisfilmjét az alábbiakban tekinthetik meg:

szalag2Iskolánk 2019. február 1-jén, pénteken 17.00 órai kezdettel rendezi meg hagyományos szalagavató ünnepségét tagintézményünk aulájában. 

Figyelem! A szalagavató ünnepségen csak a tanulók meghívott, előzetes regisztrációs listán szereplő vendégei vehetnek részt!

Az est programja:

17.00 A szalagavató kezdete, a végzős osztályok levonulása

17.20 Ünnepi műsor

17.30 Homor Judit tagintézményvezető ünnepi köszöntője

17.35 Szalagtűzés

18.10 Ünnepi műsor

18.30 Visszavonulás a termekbe

A Nők Lapja 2018. január 23-án megjelent legfrissebb száma közli a hetilap hagyományos Iskolaválasztó mellékletét. Az okatáskutató szakemberek által készített melléklet gimnáziumi, szakgimnáziumi és szakközépiskolai listákat is tartalmaz.
Nagy örömünkre a szakközépiskolai komplex kategóriában a Siófoki SZC Bacsák György Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája az előkelő országos hetedik helyen végzett.

Lannert Judit oktatáskutató az Iskolaválasztó mellékletben megjelent Mitől jó egy iskola a 21. százaban? c. cikkében a listák összeállításánál figyelembe vett szempontokról értekezve így zárja írását:
"Éppen ezért az érettségi és kompetenciamérési eredmények matematikára és szövegértésre szorítkozó abszolút értékeit felhasználó rangsorok mellett talán még fontosabbak lehetnek a hozzáadott értéket mutató rangsorok, ahol nem a teljesítmény szintje az érdekes, hanm a fejlődés mértéke. Vagy a komplex rangsorok, ahol mindezek mellett még az olyan, az iskolai klímát közvetetten mutató adatokat is figyelembe vettük, mint a lemorzsolódási, hiányzási, évismétlési számok. (lásd középiskolák listái). Abban az iskolában, ahol nagy a fejlesztési potenciál, és a gyerekek szívesen járnak oda, ott valamit megértettek a 21. századi világ kihívásaiból, és az egyéni tehetséggondozás helyett az érzelmi és közösségi nevelésre helyezik a hangsúlyt."

Az Iskolaválasztó melléklet rangsorainak módszertani hátteréről ITT olvashatnak részletesebben. 


A magyar kultúran papja alkalmából tematikus napot szervezett iskolánk 2019. január 22-én.

Az első órában iskolánk tanulónak egy csoportja pedagógusaink segítségével szervezett énekkel, verssel, tánccal színesített műsort (Ld. az alábbi galériát!), majd az ezt követő tanórákon tanáraink a magyar kultúra jelentőségéről, mibenlétéről és jeles alakjairól is beszélgettek tanulóinkkal.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés