PenzSztar logoA megyei fordduló megnyerését követően a PénzSztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Országos Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási Verseny november 22-én Pécsett megrendezett regionális döntőjében is tisztességgel helytálltak diákjaink, s végül szoros küzdelemben az ötödik helyen végeztek.

A csapat tagjai: Anton Roxána, Marton Szonja, Németh Patrícia, Megyeri Ádám (mindnyájan 10.D osztály). Felkészítő tanáruk: Balázs József.

A szép eredményhez e helyről is szeretettel gratulálunk!

diakolimpiaA 2018/2019-es tanév őszi diákolimpiai küzdelmeiben tanulóink a következő eredményeket érték el:
 
- Asztalitenisz V-VI. korcsoport fiú egyéni "A" kategóriában indult Fehér Dominik 9. A osztályos tanulónk, aki nagy örömünkre a februárban Karcagon megrendezésre kerülő országos döntőbe jutott. Ehhez a Siófokon, november 21-én rendezett megyei döntőben egy mérkőzést kellett játszania, amit a siófoki Perczel Mór Gimnázium tanulója ellen sikerrel abszolvált.
 
-Futsalban sajnos már a megyei selejtezőben elvérzett csapatunk. A Fonyódon rendezett öt csapatos tornán egy győzelemmel és három vereséggel az ötödik helyen végeztünk. Csoportunkból az első két csapat jutott a megyei elődöntőbe.

penzSztar verseny megyei donto csapatkep 2018A Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Kara adott otthont a PénzSztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Országos Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási Versenye Somogy megyei döntőjének november 8-án.

A Siófoki SZC Bacsák György Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának négyfős csapata kiváló teljesítményt nyújtva első helyen végzett, így a bacsákos együttes képviselheti megyénket a november 22-én Pécsett megrendezésre kerülő regionális döntőben.

A győztes csapat tagjai:

Anton Roxána, Marton Szonja, Németh Patrícia, Megyeri Ádám (mindnyájan 10.D osztály). Felkészítő tanáruk: Balázs József.

Iskolánk egész közössége nevében nagy szeretettel gratulálunk a remek eredményhez!


Az eseményen készül a Kapospont videós beszámolója, amelyet ITT tekinthetnek meg.

 

Nyílt nap a Bacsákban - 2018.11.08. - Fotó: György Kata, Fonyód MédiaAz Európai Szakképzési Hét eseménysorozatának részeként nagy sikerű nyílt napot tartott iskolánk november 8-án. A hozzánk látogató általános iskolás diákok nem csupán hallhattak az itt folyó képzésekről, hanem ki is próbálhatták az egyes szakmák mesterfogásait.

Ezúton mondunk köszönertet a rendezvényen való közreműködésért és az iskolánk részére nyújtott segítségért a Somogy Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának, a marcali Ziehl-Abegg Motor- és Ventillátorgyártó Kft-nek, a Tesco-Global Áruházak Zrt-nek, a Fonyódi Rendőrkapitányságnak, valamint az eseményről tudósító Fonyód Médiának.

Külön köszönetet mondunk a balatonfenyvesi Fekete István Általános Iskola és a karádi Gárdonyi Géza Általános Iskola vezetőinek, illetve a diákokat kísérő pedgógusainak, hogy a Somogy Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által felkínált lehetőséggel élve megszervezték diákjaik részvételét nyílt napunkon.

Az eseményen készültek a Fonyód Média  fényképei, amelyeket az alábbi linkre kattintva tekinthetnek meg:

Siófoki SZC Bacsák György Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája - NYÍLT NAP GALÉRIA (2018.11.08.)

Muzeumlatogatas 20181106 halos2018. november 6-án a 10. D osztályos közművelődés csoportunk a Fonyódi Kulturális Intézmények Muzeális Gyűjteménye (Fonyódi Múzeum) helyszínen megismerkedhetett a halászat rejtelmeivel.
A kiállítás anyaga a Kaposvári
Rippl-Rónai Múzeum tulajdona, ezt Pisztora Zsófia néprajzos muzeológus rendezte. Nem csak a kiállítás megtekintése miatt mentünk, hanem ennek a szakmai részét is szerettük volna kicsit jobban megismerni a való életben.
A tárlatban
Horváth Helga művelődésszervező vezetett körbe minket, aki felejthetetlen élményt nyújtott számunkra felkészültségével. Játékosan próbált bevezetni minket a szakma rejtelmeibe azzal, hogy gyakorlati feladatokat adott. Múzeumpedagógiai eszközöket, installációkat, preparátumokat, műtárgyakat kellett felismernünk a kiállítótérben. Ha esetleg nem ismernétek a kifejezéseket, nézzetek utána vagy kérdezettek meg minket! :D

Köszönjük szépen a felejthetetlen élményt! 

Ti is megtekinthetitek ezt a szuper kiállítást december közepéig. Ne hagyjátok ki!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés