Az április 12-i Bacsák-napról, illetve a Szakmák éjszakájáról és az ahhoz kapcsolódó kikötői pályaválasztási rendezvényről is láthatnak tudósítást a Fonyódi Tükör április 16-i adásában:


Idén először cstlakozott iskolánk az Innovációs és Technológiai Minisztérium Digitális Témahét c. országos programjához. Pedagógustársaimmal együtt szerettünk volna innovatív módon, a digitális kompetenciákat szem előtt tartva izgalmas, okoseszközökre tervezett tanórákat megtervezni és megvalósítani. Ennek érdekében három kolléga vett részt egy ilyen irányú továbbképzésen, majd szervezett itthon, saját kollektívájának tudásátadást, gyakorlati bemutatóval.
Az április 8-án kezdődő témahét minden napjára volt egy-egy projekt, amikor a tanulók okostelefonjaikon, illetve pc-ken keresztül “feleltek”, vadásztak dínóra, végeztek QR-kód olvasást, készítettek szófelhőt, kisfilmet. Mivel ugyanezen a héten iskolánk névadójára, Bacsák Györgyre is emlékeztünk, így az ő munkásságához, valamint az idén várossá válásának 30. évfordulóját ünneplő Fonyódhoz kapcsoltuk  tematikánkat. 
Tanóráink közül négy osztályban is a Qizizz és Kahoot! segítségével kértünk számon, ami hatalmas sikert aratott a tanulók körében. A QR-kód készítése és használata izgalmasnak mutatkozott irodalom órán, ahogy a szófelhők is színessé tették az angol, az áruismeret, illetve a nyelvtan órákat. 
A témahétre kiírt projektfeladatok legügyesebb készítőit oklevéllel, apróbb ajándékkal jutalmaztuk.


A Digitális témahéten készült képeinket az alábbi galériában tekinthetik meg:


Idén immár negyedik alkalommal került megrendezésre iskolánk ifjúsági napja, melyet 2019-ben a 14/E osztály szervezett. Természetesen az idei Bacsák-nap is ünnepélyes megemlékezéssel kezdődött, hiszen hagyományainknak megfelelően reggel megkoszorúztuk iskolánk névadója, Bacsák György szobrát.

Programjaink szórakoztató, vicces ügyességi játékokból álltak, melyekben az osztályok egymással versenghettek. A programokon való részvétel során pontgyűjtésre volt lehetőség. Ezen pontok szerint rangsoroltuk az osztályokat. A nyertes osztály egy tanítás nélküli munkanapot, és egy nagy tortát nyert!

Bővebben...

hajoval indult a szakmak ejszakajaFonyódon már április 12-én délelőtt kezdetét vette a Szakmák Éjszakája országos programsorozat helyi rendezvénye. A fonyódi hajóállomáson a Siófoki Szakképzési Centrum három tagintézménye, a Marcali Szakképző Iskola, a balatonboglári Mathiász János Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola, valamint a fonyódi Bacsák György Szakgimnázium és Szakközépiskola mutatatta be interaktív módon képzési kínálatát be.

Bővebben...

A Digitális témahét előtt tanári közösségünket hívtuk egy kis digitális felkészítési gyakorlatra, szakmai gyakorlati bemutatóra, műhelymunkára. A bemutatót az a két kolléga tartotta, akik részt vettek Zalaegerszegen egy ilyen irányú továbbképzésen, és megismertek sok, okoseszközökön is alkalmazható jó gyakorlatot—ezt adták most tovább az érdeklődő kollégáiknak.
A workshopon a tanításban, a számonkérésben segítséget nyújtó applikációk elkészítését gyakorolták; miközben a gyerekeket meghazudtoló izgalommal töltöttek ki ők maguk is egy-egy kahoot-kérdéssort vagy vadásztak dínóra.
Öröm volt látni, hogy a kollégák is nyitottak ezekre az új típusú gyakorlatokra, és bízunk abban hogy a gyakorlatban is egyre sűrűbben fogják használni a “ kütyüket”.


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés