A Digitális témahét előtt tanári közösségünket hívtuk egy kis digitális felkészítési gyakorlatra, szakmai gyakorlati bemutatóra, műhelymunkára. A bemutatót az a két kolléga tartotta, akik részt vettek Zalaegerszegen egy ilyen irányú továbbképzésen, és megismertek sok, okoseszközökön is alkalmazható jó gyakorlatot—ezt adták most tovább az érdeklődő kollégáiknak.
A workshopon a tanításban, a számonkérésben segítséget nyújtó applikációk elkészítését gyakorolták; miközben a gyerekeket meghazudtoló izgalommal töltöttek ki ők maguk is egy-egy kahoot-kérdéssort vagy vadásztak dínóra.
Öröm volt látni, hogy a kollégák is nyitottak ezekre az új típusú gyakorlatokra, és bízunk abban hogy a gyakorlatban is egyre sűrűbben fogják használni a “ kütyüket”.


Március 27-én a 10/D közművelődés csoportunk ismét ellátogatott a fonyódi múzeumba. Itt a múzeum szakemberei segítségével ismerhettük meg közelebbről a kiállítások rejtelmeit.

Először a Sirály Art Egyesület képzőművészeti kiállítását tekinthettük meg, majd a kiállító művészek egyikével személyesen is találkozhattunk. Simon Éva festőművész, nagy lelkesedéssel beszélt a festés rejtelmeiről és elmondta, mit várna egy menedzsertől. Közösen három új projekt ötletet is felvázoltunk.

Később pedig egy időszaki történelmi kiállítást láthattunk a Gulag-táborokról. Az a nap volt a két kiállítás utolsó napja. Helgáék megvártak vele minket, így most először mindkét kiállítás lebontásában segíthettünk. Lelkesen bár kicsit félve vetekedtünk neki a feladatnak. De minden rendben ment, így máskor is szívesen részt vennénk ilyen munkában. Miközben bontottunk, megérkeztek a következő kiállítás műtárgyai és kellékei is. A délelőtt végén abba is belenézhettünk hogyan is rakják össze a „Gombajó világ” című kiállítást a kaposvári Rippl-Rónai Múzeum munkatársai. Nagyon izgalmas és tanulságos délelőtt volt.

Aki teheti látogasson el a múzeum Gombajó vándorkiállítására!

A múzeumlátogatáson készült képeinket itt tekinthetik meg:


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés